Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Дора Рангелова: Вярвам, че ще победим в неделя
Капитанът на националния отбор за жени Дора Рангелова даде оценката си за представянето на състава за Fed Cup в Будапеща до момента и за очакванията си за следващия двубой.

- Защо решихте да заложите срещу Беларус на дебютантките?
Мачът беше без значение за крайното класиране в групата. Реших, че е редно да дам шанс на младите Ботушарова и Томова, на които ще разчитаме за в бъдеще. Моите наблюдения са, че не налагаме млади тенисисти, а разчитаме на утвърдените имена. А рано или късно се налага да се смени поколението.

- Доволна ли сте от тях?
Да, много. И Буба, и Вики бяха притеснени в началото, което е нормално, но се справиха добре, особено Томова. А двойката направо ме впечатли.

- Очаквахте ли Костова и Томова да победят европейски шампионки за девойки?
Честно казано не вярвах преди срещата. Но те постигнаха отличен синхрон във втория и третия сет и заслужено спечелиха. Показаха много високо качество на играта.

- Как оценявате представянето на отбора в групата?
Не заслужавахме да останем на последното място в нея. Самият факт, че отстъпихме с по 1-2 и в трите мача показва, че много малко не ни е достигнало за поне една победа. Може би ни липсваше и късмет във важните моменти.Като цяло съм доволна от момичетата, показаха качества и непримиримост в срещите с Португалия, Турция и Беларус.

- Какво очаквате от решителния мач в неделя срещу Люксембург?
Смятам, че двата отбора се познават добре, защото играем много често един срещу друг. Миналата година ги победихме с 3-0 в групата в Ейлат. Ще бъде труден двубой, защото той определя кой ще изпадне в по-долната група и има психологически момент на напрежение. Искрено се надявам момичетата да се справят с това и да спечелят. Вярвам в тях!


Пуснато на : 2014-02-08 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!