Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Елица: За 6 години израснах много
Първата ракета на България за Fed Cup Елица Костова отстъпи снощи в Будапеща оспорван и равностоен мач на намиращата се с повече от 100 места преди нея в световната ранглиста Мишел Ларшер де Брито с 6:4, 2:6, 6:7(3). В крайна сметка националките отстъпиха с 1-2 на Португалия. Ето какво каза Костова след двубоя.

- Елица, можеше ли да спечелиш мача? Изглеждаше близо до това.
- Да, имах големи шансове и съжалявам, че не успях да ги използвам. Чувствах се много изтощена след дългия полет от Маями до Унгария. А и Де Брито съвсем не е случайна тенисистка - миналата година тя успя да спецели срещу Мария Шарапова на Wimbledon. Но можех да я победя.

- Това, че си №242 в ранглистата, а португалката е 125-а в нея, отразили се на настройката ти за срещата?
- По никакъв начин! На корта - и особено във "Фед къп", рейтингите не играят роля. А освен това предстваям България и в тези срещи винаги давам всичко от себе си.

- Какви са шансовете на отбора в Будапеща?
- Със сигурност ще останем в групата. Атмосферата в състава е чудесна, нищо не ни липсва. Всички се разбираме чудесно и тренираме и играем с настроение. Това ще се види и в мачовете срещу Турция и Беларус.

- Точно преди 6 години дебютира за България тъкмо в Будапеща. Какво помниш от онзи мач и какво се е променило оттогава?
- Спомням си, че буквално се тресях от нерви, все пак бях само на 17 години. Играх срещу опитната унгарка Грета Арн и естествено загубих. Но бях шастлива, че играя в националния отбор. За времето от 2008-а смятам, че съм израснала много като игра и класа. Сега пристигнах за турнира с огромната отговорността да бъда първа ракета.


Пуснато на : 2014-02-05 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!