Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Димитров: Мачът с Джокович ще е различен
Минути след като Григор Димитров стигна до историческия за българския мъжки тенис трети кръг на турнир от Големия шлем (победа над Люка Пуйе с 6:1, 7:6, 6:1) беше в студиото на телевизия „Евроспорт”, където даде интервю на бившата тенисистка, а сега водеща Барбара Шет.

„Времето обърка плановете на всички. Затова се радвам се, че спечелих бързо и си осигурих място в следващия кръг. Дано се представя успешно и в следващия мач”, коментира хасковлията.

„Опитвам се да играя моята игра, да се забавлявам колкото е възможно повече. Мисля, че положеният труд започва да се отплаща. Прекарах повече от месец в Швеция, нямаше нищо друго освен тренировки, много труд, много работа. Ние сме една страхотна група и съм доволен, че съм част от нея. Разполагаме с много добри треньори, които правят тренировъчния процес и доста забавен. В началото на годината, когато отидох в Австралия, бях изненадан от слънцето, защото в Швеция то на практика отсъства”, продължи през смях Григор.

Той заяви, че е изключително доволен от работата с новия си треньор Микаел Тилстрьом, който бил голям психолог. Като цяло работата в академията Good to Great била удоволствие и всички били изключителни професионалисти.

„Хубаво е да се завърна в Париж, да играя на тези кортове, които определено са най-добрите в света. Не е лесно в турнир от Големия шлем, но засега се чувствам отлично, нямам проблеми с контузии, което е много важно. Срещу Джокович в събота на „Филип Шатрие“ ще бъде един различен мач. Той е №1 и света, това е мач от Шлема, който е напълно различен от всички други. За него този двубой ще означава повече отколкото за мен. Това в никакъв случай не означава, че няма да дам всичко от себе си, защото точно за такива мачове съм се готвил през последните месеци”, завърши Димитров.

Пуснато на : 2013-05-30 от Kaerlek Verlden
+++ | ---thermtrade!