Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Кутровски: Връщам се на корта във Варна
Бившата втора ракета на България при мъжете Димитър Кутровски се завърна в България, за да започне участието си във фючърси. Екснационалът изтърпя наказание от 15 месеца за употреба на непозволеното вещество метилхексанамин и от 14 май е с възстановени състезателни права. 25-годишният софиянец Кутровски твърди, че веществото е попаднало в организма му чрез приемането на хранителната добавка Jack3d като не е упоменато в състава ѝ. Достигал е до №313 в световната ранглиста. От години Дими живее в Остин, щата Тексас, където завърши висшето си образование.


- Дими, добре дошъл в България! Кога пристигна?
Благодаря, кацнах в София в сряда по обяд. Още в четвъртък направих тренировка на БНТЦ.

- Не си се прибирал отдавна. Как намираш обстановката?
Да, наистина. От близо 2 години не си бях идвал – от мача за Купа „Дейвис” срещу Кипър. За България още нищо не мога да кажа, трябва да понатрупам впечатления. Приятно съм изненадан от тенис центъра, много добре изглежда. Не бях го виждал след ремонта.

- Имаш ли вече програма за сезона?
Да. Ще играя в двата международни турнира Carlsberg Cup – във Варна следващата седмица и след това в София, благодарение на „уайлд кард”, които ми осигури Българската федерация по тенис, за което съм много благодарен. После 2 седмици тренировки, след което ще участвам на фючърсите в Хасково, Стара Загора, Бургас и Пловдив. Според резултатите ми може да се включа на турнири в Сърбия и Босна и Херцеговина. После ще се върна в Остин и ще направя програмата си до края на годината. Определено съм развълнуван, че ще изиграя толкова турнири из България. Ще мога и да разгледам страната, което не съм правил от юношеските си години.

- Наказанието ти изтече на 14 май. Как преживя този период от година и три месеца?
Имал съм проблемни дни. Целта ми беше да не спирам да тренирам. Програмата ми беше все едно участвам на турнири, но без пътуванията. В началото ми беше много тежко. Първите три-четири месеца имаше периоди, в които нямах мотивация, но въпреки това продължавах заниманията.

- Имаше ли момент, в който да си бил отчаян?
Не бих казал. Неприятно беше, че бях наказан за толкова дълго време, но си понесох последствията. Приех ситуацията като предизвикателство, като една планина, която трябва да изкача, за да сляза от другата й страна по-силен.

- Това че, име като Анди Родик се изказа в твоя защита помогна ли ти?
Разбира се. Освен, че помогна за намаляването на санкцията, е много приятно да чуеш някой да говори позитивно за тебе и да изразява вярата си в твоята невинност. Анди наистина смяташе, че всичко е станало случайно.

- След това виждали ли сте се с Родик?
Да, даже преди две седмици тренирахме заедно. И той живее в Остин, така че се засичаме често. Въпреки че се отказа от професионалния тенис, Анди поддържа форма. Още го бива много.

- Подкрепа от България получи ли?
Докато течеше санкцията, БФТ нямаше право да ми помага финансово. Но президентът Стефан Цветков ми се обаждаше редовно и се интересуваше от моето състояние и ме окуражаваше.

- Имаш ли амбиции да се завърнеш в националния отбор?
Да, разбира се! Имам огромно желание в началото на следващата година да съм подготвен достатъчно. Ако бъда повикан с радост ще играя отново за България. Целта ни ще бъде да влезем в първа група, което е трудна задача, но не и невъзможна.

- В личен план променило ли се е нещо при теб?
Не, но през септември ще се промени. С моята дългогодишна приятелка Кристина планираме да се оженим. Вече 5 години сме заедно. Решихме, че е време да направим тази важна крачка.


Пуснато на : 2013-05-17 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!