Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Кириленко: Искам да ми покажат София
Руската тенисистка Мария Кириленко получи втората „уайлд кард” за заключителния турнир Qatar Airways Tournament of Champions в София. 25-годишната московчанка, която е №16 в публикуваната днес ранглиста, отговори от Пекин на въпросите на официалния сайт на турнира.

- Мария, получихте „уайлд кард” за Турнира на шампионките. Приемате ли го като признание за вашето представяне през сезона?
Първо искам да благодаря на турнирния директор г-н Стефан Цветков, че ме покани. За мен е страхотно, че ще играя в това състезание. Почивах известно време заради контузия, така че възможността да участвам в още един турнир е добра за мен.

- Вие ще дебютирате в Qatar Airways Tournament of Champions, нали?
Да, точно така. Разбрах, че турнирът за първи път ще бъде в София. За мен това е шанс да придобия нов опит. Никога не съм играла на подобен род състезания.

- Била ли сте в България?
Не, никога.

- Знаете ли нещо за нашата страна, за София?
Ако трябва да бъда честно – нищо. Но след три седмици пристигам във вашата столица и горя от нетърпения да науча много за българите. Искам да разгледам София и да ми покажат забележителностите.

- Правите силен сезон. Бихте ли отличили някоя своя победа?
Наистина изиграх добри мачове, но не бих отделила само един от тях. Но не смятам, че съм направила най-добрия си сезон. Винаги може по-добре.

- Спечелихте олимпийски медал на двойки в Лондон. Това ли е най-големият ви успех?
Това наистина беше нещо много специално за мен. Никога не бях играла на Олимпийски игри. Беше много емоционално, когато ни наградиха за бронзовия медал с Надя Петрова. Бих казала, че това отличие е дори по-важно от моите титли от турнирите на WTA.

- Какво се е променило в женския тенис от времето, когато започнахте да играете до сега?
Тенисът стана по-бърз и всички състезателки са на високо ниво във физическо отношение. Всички тенисистки могат да играят по-дълго, което е развитие в положителна посока.

- Какво обичате да правите, когато не сте на корта?
Зависи в какво настроение съм. Но не правя нещо много специално. Чета, слушам музика, гледам филми. Наистина зависи от момента.
Пуснато на : 2012-10-08 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!