Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Европа без олимпийско отличие в бадминтона
След изиграването на четвъртфиналите на олимпийския турнир по бадминтон стана ясно, че Европа отново ще остане с пръст в уста. Днес отпаднаха последните представители на Стария континент, които имаха реални шансове за медали от Пекин 2008.

Най-горчиво прие поражението един от посланиците на играта с перото – датчанинът Питър Гейд (на снимката). 32-годишният бивш номер едно в света отстъпи в четвъртък на световния шампион Лин Дан от Китай с 13:21, 16:21. За Гейд това означава, че остава без олимпийски медал и при третото си участие на Игри. По ирония на съдбата в Атина скандинавецът отново бе спрян на четвъртфинал от левичаря Лин. Останалите полуфиналисти при мъжете са китацити Бао Чунлай и Чан Жин и малайзиецът Чон Вей Ли.

На смесени двойки два европейски дуета имаха претенции дори за златото. Но отпаднаха. Симпатичните британци Нейтън Робъртсън и Гейл Еймс отстъпиха на корейците Ли Хьоджун и Ли Йонгда с 19:21, 12:21. Подобна бе съдбата на полския дует Роберт Матеушик и Надежда Костючик, които в напълно равностоен мач отстъпиха на китайците Хе и Ю с 20:22, 21:23 Китай е спечелил 22 медала от влизането на бадминтона като олимпийски спорт през 1992 година в Барселона.

Пуснато на : 2008-08-14 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!