Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя: Яд ме е, че няма да бъда на откриването!
Единствената българка в олимпийския турнир по бадминтон Петя Неделчева даде първото си интервю от Пекин специално за racketi.com. Четвъртфиналистката от игрите преди 4 години в Атина разказва какви са условията в олимпийското село, какво правят нашите спортисти и за още много неща.

- Петя, какви са първите ти впечатления от олимпийски Пекин?
- Още със самото пристигане в Китай, се усеща, че присъстваме на нещо специално. На едно изключително важно състезание. Всички тук ни гледат с огромно внимание и уважение, което много ме радва.

- Как намираш олимпийското село?
- В интерес на истината всичко е перфектно. Ако можем да говорим за някакъв проблем, това е еднообразната храна всеки ден. В последно време се събрахме много олимпийци и се образуват големи опашки в стола, което обаче е нормално. Залите за подготовка са на много високо ниво. Всяка от тях е направена и пригодена за определен спорт.

- Контактуваш ли с останалите български спортисти?
- Да. С всички съм приятел и се разбираме отлично. През деня тренираме усилено, но вечерно време се събираме. Говорим си, шегуваме се, обменяме впечатления. Даже имаме време да играем карти.

- Ще дефилираш ли на откриването на олимпиадата?
- За съжаление не. Направо ме е яд, че няма да бъда на вълнуващага церемония с нашата делегация. Но за мен е по-важно да си почина и да се наспя, за да стартирам успешно в събота срещу Сара Першон. Поздрави на всички в България и желая успех на българските спортисти в Пекин!
Пуснато на : 2008-08-07 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!