Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Неделчева пропусна вдигането на знамето ни в Пекин
Единствената ни бадминтонистка на Олимпийските игри в Пекин Петя Неделчева не успя да присъства на церемонията по издигането на българския флаг в олимпийското село. Причината е, че по същото време четвъртфиналистката от Атина 2004 имаше насрочен час за тренировка в залата.

На церемонията в амфитеатъра присъстваха генсекът на БОК Белчо Горанов, шефът на мисията ни Румяна Динева, а сред гостите бе посланикът ни в Пекин Георги Пейчинов. На тържеството присъстваха стрелците ни – двукратните олимпийски шампиони Мария Гроздева и Таню Киряков, гимнастикът Йордан Йовчев, националите по класическа борба. Тържеството пропуснаха и боксьорите, които имаха спаринг с украинците.

На церемонията кметицата на олимпийското село Чен Хон подари на делегацията ни китайска чиния за късмет. Жестът бе върнат с колекция от значки, на които са изобразени всички спортове, с които страната ни ще участва на игрите в Пекин. Освен знамето на България на церемонията бяха издигнати флаговете на делегациите още на Македония, Суринам и Египет.

Втората ни представителка в ракетните спортове – тенисистката Цветана Пиронкова, отпътува днес за китайската столица.
Пуснато на : 2008-08-05 от Rasmussen
+++ | ---thermtrade!