Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Китай спечели за шести път „Судирман къп”
Бадминтонистите на Китай защитиха титлата си в световното първенство за смесени отбори „Судирман къп”. На финала в Глазгоу тимът поведе с 3-0 победи срещу Индонезия и направи безпердметни останалите два мача на двойки жени и на сингъл мъже, където щяха да се срещнат най-добрите в света Лин Дан и Тауфик Хидаят. Интересно е, че и на миналия финал през 2005 г. в Китай същите два отбора спориха за трофея и завършиха при същия резултат.
В оспорвания първи двубой - на смесени двойки, Бо Жен и Лин Гао се наложиха над Лимпеле Фланди и Вита Мариса с 19:21, 21:17, 21:19 след час и 9 минути игра.
При мъжките дуети Юн Чай и Хайфен Фу, на когото принадлежи най-бързия удар изобщо в спорта, не дадоха шанс на индонезийците Кидо Маркис и Чандра Вижая с 21:11, 21:13.
Точка на спора сложи олимпийската шампонка Жан Нин, която за малко повече от половин час се справи с Адриянти Фирдасари и спечели с 21:16, 21:9. Така китайците завоюваха за шести път трофея.
„Историята се повтаря и искам да припомня, че преди 10 години в Глазгоу Китай спечели „Судирман къп” пак с 3-0 срещу Индонезия – заяви щастливият старши треньор на победителите Ли Йонбо (на снимката с купата). – Бяхме на високо ниво през цялото време на турнира и работата на отбора беше отлична. Това е голяма победа за Китай и трите велики купи – Томас, Убер и Судирман, са при нас”.
България зае 27-о място в първенството, като записа две победи (срещу Естония и Швейцария) и две загуби (от Чехия и Италия).
Пуснато на : 2007-06-17 от Ragna Rokr
+++ | ---thermtrade!