Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя Неделчева отново на косъм от медал
Най-силната българска бадминнтонистка Петя Неделчева отпадна на четвъртфинал на Европейското първенство в Хернинг (Дания). В много драматичен мач тя отстъпи с 20:22, 19:21 на Ксю Хуайвен (Германия) след 43 минути игра. Така Петя за четвърти път остава на косъм от медалите.

23-годишната старозагорка има вече два четвъртфинала от европейски за жени и е стигала до тази фаза на Олимпиада и Световно първенство.

В първия гейм Неделчева игра отлично и винаги успяваше да поведе след няколкото равенства. За съжаление българката изпусна инициативата в края на играта и позволи на 32-годишната китайка да излезе напред за първи път при 18:17 точки. След това седмата в света Ксю стигна до два геймпойнта при 20:18, но Петя ги неутрализира. При третия обаче, тя трябваше да се предаде след 21 минути игра.

Във втория Петя отстъпваше със 7:11, но успя да изравни резултата. След това имаше голям шанс, като поведе с 15:12, но кризата на „германката“ премина и се стигна до 16:19. Неделчева отново показа защо е стигала до №8 в света и пак изравни – 19:19. В последните две разигравания липсата на шанс позволи на Ксю Хуайвен да се класира на полуфинал.

Така приключи и българското участие на Евро 2008 по бадминтон.
Пуснато на : 2008-04-18 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!