Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Играем с Шотландия за девето място в Европа
Бадминтонистите на България надиграха Чехия с 3-1 и ще играят за девето-десето място на Европейското първенство за смесени отбори в Хернинг, Дания. С две победи – на сингъл и на двойки, се отличи примата Петя Неделчева. Тази вечер националите излизат срещу тима на Шотландия.

В първата среща смесената ни двойка Стилян Макарски и Дияна Димова надделя над Ян Фролих и Кристина Лудикова с 21:12, 19:21, 21:14 в мач, продължил повече от половин час. След това на единично Борис Кесов отстъпи с 10:21, 13:21 от ветерана Петер Коукал.

След това на сцената се появи Неделчева. Четвъртфиналистката от Олимпиадата в Атина се справи с Мартина Бенешова с 21:15, 21:11 и даде аванс на България. Нашата дамска двойка предизвика изненада, но и носталгия. В нея участваха Петя и Мая Добрева. Двете не бяха играли заедно поне от една петилетка, но имат и бронзов медал от Европейско първенство за девойки. Те се справиха в решителната среща с Лудикова и Хана Прохазкова с 21:17, 22:20. Във втория гейм нашите отстъпваха с 16:19, но успяха да обърнат развоя в своя полза и да избегнат трети гейм.

Преди това нашият състав записа победа над Финландия с 4:1 и загуби от Германия и Полша. Довечера Петя Неделчева няма да играе срещу Шотландия, съобщи самата тя. Българката ще си почине преди началото на индивидуалния шампионат на Стария континент.
Пуснато на : 2008-04-14 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!