Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Дания прецакана от Корея за „Судирман къп”
Бадминтонистите на Дания изтръгнаха победата срещу Южна Корея с 3-2, но останаха трети в първа подгрупа „Б” на световното първенство за смесени отбори „Судирман къп” в Глазгоу. Скандинавците трябваше да победят поне с 4-1. Трите отбора завършиха с по една победа и две загуби, но Индонезия и корейците са първи и втори. Първите два тима играят полуфинал.

Бадминтонистите на Дания изтръгнаха победата срещу Южна Корея с 3-2 и по този начин заеха първото място в първа подгрупа „Б” на световното първенство за смесени отбори „Судирман къп” в Глазгоу. Скандинавците прецакаха Индонезия. Трите отбора завършиха с по една победа и две загуби, но датчаните и корейците са първи и втори, а Тауфик и компания останаха на трето място. Първите два тима играят полуфинал.

Двубоят на датчаните и корейците бе изключително драматичен и равностоен, за което говори и фактът, че двата отбора спечелиха в него по 214 точки.

Червения динамит започна зле срещу трикратния победител в „Судирман къп”. При смесените двойки Сан Хун Хан и Хьо Жун Ли се наложиха над Йенс Ериксен и гаджето му Камила Рютер Юл с 21:14, 22:24, 21:13 след 58 минути игра.

Началото на обрата постави великият Питър Гейд. 30-годишният Мистър бадминтон сам си усложни живота срещу Тае Сан Парк, но спечели с 21:16, 4:21, 21:6. На сингъл жени Тине Расмусен се справи лесно с Хю Юн Хван с 21:18, 21:19 и Дания поведе с 2-1. Решителен се оказа мачът на двойки мъже. Световните шампиони Ларс Пааске и Йонас Расмусен надделяха в равностойна схватка над Джа Джин Ли и Джи Ман Хван с 21:18, 21:19. В последния мач при дамските дуети Лена Фриер Кристенсен и Камила Рютер Юл отстъпиха на Кюн Вон Ли и Хьо Жун Ли с 19:21, 14:21. Ако бяха победили те, Дания щеше да се класира на полуфинал.

По-късно днес България играе с Италия за 27-ото място в „Судирман къп”.

Пуснато на : 2007-06-14 от Ragna Rokr
+++ | ---thermtrade!