Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Азиатци обраха наградите в бадминтона
Световната федерация по бадминтон раздаде годишните си награди за най-добрите състезатели на гала вечер в Дубай. При мъжете номер едно е Чен Лон от Китай, сънародничката му Зао Юнлай спечели при жените, а за най-добър млад бадминтонист призът за втора поредна година взе японката Акане Ямагучи.

Чен стана за първи път световен шампион тази година в Дания и това предопредели избора му. Той спечели в конкуренцията на китайците Лин Дан и Жан Нин и корейците Ли Йон Де и Ю Юн Сьон.

"Много съм щастлив от тази награда! Постиженията ми са резултат от усилията на отбора, затова искам да благодаря на тима на Китай. За мен остава само да играя в турнирите", заяви Чен Лон при награждаването.

При дамите Зао, която е олимпийска и световна шампионка, направи забележителен сезон на двойки и смесени двойки. Тя спечели три титли от Суперсериите на двойки с Тиан Син и четири на микс с Жан Нан. Останалите номинирани бяха датчанката Кристина Педерсен и китайките Ли Сюрю, Ван Щисян и Ван Иян.

Двукратната световна шампионка за девойки Ямагучи беше без конкуренция в категория "най-обещаващ млад бадминтонист". Тя стигна финала при жените на Откритото първенство на Китай и се класира за заключителния мастърс в Дубай.

Пуснато на : 2014-12-17 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!