Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Зечири победи в Швейцария, но отборът й загуби
Първата ракета на България в бадминтона Линда Зечири записа победа за своя клуб Ла Шо дьо Фон в петия кръг на първенството на Швейцария, но отборът й претърпя загуба.

Тимът на Зечири гостува в неделя на „Санкт Гален-Апенцел“ и отстъпи с 2-6 победи. Левичарката от София, която е №37 в световната ранглиста, спечели с лекота срещу Сабрина Инауен с 21:10, 21:10 и направи резултата 1-3. За 27-годишната Линда това беше трети мач в шампионата на страната и трета победа. Във втората победа на гостите отново имаше българска следа и тя беше дело на двойката Диана Димова/Селин Трипе.

„Ла Шо дьо Фон“ може смело да бъде наречен българският отбор в Швейцария. В клуба треньори и състезатели са семейството Стилиян Макарски и Дияна Димова, а освен Линда в състава е и младият национал Владимир Шишков.

В отборните двубои се играят се общо осем мача – три единично мъже, един единично жени, две мъжки двойки и по една женска и смесена двойка.

Въпреки загубата отборът е трети в класирането с актив от 10 точки. Редовният сезон в Швейцария е от общо 18 кръга и завършва на 1 март 2015 година. Следват полуфинални плейофи и двубои за оставане или влизане в Елитната група на първенството.

До края на годината „Ла Шо дьо Фон“ с Линда Зечири приема на 13 декември „Уцвил“, а ден по-късно, в неделя, гостува на „Тим Арговия“.Пуснато на : 2014-12-08 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!