Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Българите със съперници от Хонконг в Нандзин
Стана ясен жребият на българските бадминтонисти на Младежките олимпийски игри в Нандзин, Китай. В тях имат право да участват спортисти на възраст от 14 до 18 години, преодолели квалификациите.

При юношите Владимир Шишков е в група G. В нея водач е Чюк Ю Ли от Хонконг. Останалите съперници на старозагореца са Волфганг Гнед от Австрия и Даниел Гуда от Австралия. Победителите от осемте групи се класират на четвъртфинал. Мачовете започват на 17 август.

При девойките Мария Мицова (на снимката вляво) е в група А, където водачка е германката Луизе Хайм. Останалите опонентки на левичарката от Русе са Кристин Кууба (Естония) и Ц Яу Нг (Хонконг).

При смесените двойки беше решено дуетите да се събират по волята на случайността на жребия. Така Шишков ще играе заедно със съперничката на Мицова Хайм. В тяхната група водачи са Гинтинг Антони (Индонезия)/Катарина Бетон (Словения).

Мария Мицова се падна с Абделрахман Абделхаким (Египет). В тяхната група водачи са първите поставени Руслан Сарсеркенов (Украйна) и Акане Ямагучи (Япония). И в микса само победителите продължават напред.

Бадминтонистите са единствените български представители в спортовете с ракети на игрите в Нандзин.

Пуснато на : 2014-08-15 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!