Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Тестват новото точкуване от август
Световната федерация по бадминтон обяви, че ще бъде изпробвана нова система за точкуване - три от пет гейма до 11 точки. Призовават се организаторите на турнири да се включат в този експеримент, който ще протече от август до ноември.

Тестовете ще обхванат и състезания от категория "Гран при". Това е първият опит за промяна в точкуването в бадминтона от 2006 година, когато беше утвърдено сегашното от два от три гейма до 21 точки. Обяснението на федерацията за промяната е "търсене на оптимизиране на всички аспекти на играта, за да се подобри спортът и да стане по-вълнуващ за в бъдеще".

"След консултации между топсъстезатели и делегати от BWF за различни системи на броене на резултата, решихме, че трябва да изпробваме алтернативна система. Избрахме 5 х 11, която е забележимо различна от сегашното точкуване. През изминалите години се увеличи дължината на мачовете и голямата разлика в точките към края на геймовете. Това намалява атрактивността на срещите и неизвестността относно победителя до края на геймовете. Ще видим какво ще покаже експериментът, но не сме отхвърлили и други варианти за точкуване. През ноември се събира съветът и тогава ще вземем решение", заяви президентът на световната федерация Поул-Ерик Хойер.

Пуснато на : 2014-06-21 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!