Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Неделчева с втори медал от европейско
Петя Неделчева и нейната партньорка на двойки Имоджен Банкиър от Шотландия се класираха на полуфинал на Европейското първенство по бадминтон в руския град Казан. Така четвъртите в схемата си осигуриха поне бронзови медали.

Неделчева и Банкиър се наложиха над Саманта Барнинг и Ирис Табелинг от Холандия с категоричното 21:11, 21:8 за 33 минути.

Така 31-годишната Петя ще вземе второ европейско отличие. През 2010 година в Манчестър тя се окичи със сребро отново на двойки и отново с чуждестранна партньорка - Анастасия Руских.

На полуфиналите Неделчева и Банкиър излизат срещу водачките в схемата Кристина Педерсен и Камила Рютер Юл от Дания, които защитават титлата си от "Карскруна 2012".

В другите четвъртфинали с българско участие Габриела и Стефани Стоеви отстъпиха на двойки на вторите в схемата Еефи Мюскенс и Селена Пийк от Холандия с 23:25, 15:21 за 39 минути игра. В първия гейм имаше много обрати. В края му холандките стигнаха до 20:18 точки, но сестрите спасиха двата геймпойнта. В продължението на три пъти Габи и Сиси имаха на свой ред възможност да спечелят частта, но опитните съпернички се измъкнаха в тези ситуации и в крайна сметка след 20 минути игра взеха гейма.

На единично Стефани Стоева пък отстъпи на четвъртфиналите на водачката в схемата Каролина Марин от Испания след 10:21, 15:21.

Пуснато на : 2014-04-25 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!