Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Стефани Стоева най-добра млада бадминтонистка в Европа
Българката Стефани Стоева спечели наградата за най-добър млад бадминтонист на Европа. Тя получи приза си тази вечер на годишната среща на Европейската федерация в ирландската столица Дъблин.

18-годишната Стоева събра най-много гласове от вота на интернет страницата на Бадминтон Европа и във Фейсбук. След трикратната европейска шампионка за девойки (до 17 и до 19 години) в престижната останаха звезди като Виктор Акселсен от Дания, който е в топ 20 на световната ранглиста при мъжете, Каролина Марин от Испания и Кърсти Гилмор от Шотландия.

Наградата на бронзовата медалистка с отбора на България за жени от шампионата на Стария континент в Базел беше връчена от Петер Таркала, спортен директор на Европейската федерация по бадминтон.

„Не съм очаквала да спечеля тази награда и съм изключително щастлива! Не очаквах и толкова много хора да ме подкрепят, за което им благодаря! Бях притеснена, защото на церемонията трябваше да произнеса първата си реч на английски. Смятам, че се справих. Ще празнувам, когато се прибера в Хасково, заедно с родителите ми, сестра ми Габриела, моят треньор Гюнтер Хубер и нашата мениджърка Каролина Зографова“, заяви за racketi.com Стефани от Дъблин минути след награждаването.

Следващото състезание за Стоева е Европейското първенство в Казан, Русия, от 23 април.

За най-добър бадминтонист на Европа бе определен Ян Йоргенсен от Дания, а при дамите наградата е за сънародничката му Кристина Педерсен. За цялостен принос беше отличена многократната шампионка Нора Пери от Англия. За президент на федерацията беше избран Грегори Верпоортен от Белгия.

Пуснато на : 2014-04-12 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!