Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя Неделчева заслужено №1 в бадминтона
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева бе избрана за номер едно в своя спорт и от федерацията. Както е известно, тя получи признание първо от читателите на racketi.com през декември. Подгласници на шапионката от Откритото на България са Дияна Димова и дуета Стилян Макарски и Владимир Методиев.

Неделчева (Левски Люлин), която през 2007 година достигна до номер осем в световната ранглиста, записа два полуфинала в най-силните състезания от новоучредените Супер серии (в Сеул и Джакарта), полуфинал в Откритото първенство на Германия и осминафинал на Световното първенство в Куала Лумпур.

В челната десетка от четвърто до десето място попаднаха Габриела Бънова (Ивън Спорт), двойката Константин Добрев и Юлиян Христов (Академиците), Мая Добрева и Атанаска Спасова (Академик), Георги Петров и Благовест Кисьов (ВИАС), Красимир Янков (Ивън спорт), Димитрия Попстойкова (Левски Люлин) и Радослав Симеонов (НСА).

За треньор номер едно бе определен наставникът на Петя и Димитрия Орлин Цветанов. Награда взе и собственикът и главен редактор на racketi.com Любомир Тодоров. Той бе отличен като най-добър журналист-бадминтонист за 2007 година.

Председателят на БФБ Пюзант Касабян връчи още редица награди, като сред лауреатите бяха сребърните медалистки от световното за глухи спортисти Гергана Баръмова и Силвия Чапкънова и носителите на три медала от Спешъл Олимпикс Юмма и Александър.

Снимка: Дияна Милева
Пуснато на : 2008-02-08 от Ragna Rokr
+++ | ---thermtrade!