Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Стоева еврошампионка
Българката Стефани Стоева завоюва титлата на Европейското първенство по бадминтон за юноши и девойки до 19 години, което се провежда в турската столица Анкара. По-късно тя и сестра й Габриела играят финал и на двойки.

Сиси се наложи в мача за титлата над датчанката Лине Керстед с 21:13, 23:25, 21:19 след 53 минути игра. В първия гейм Стефани взе добър аванс и задължителната почивка дойде при 11:6 точки след само 4 минути игра. До края на частта Стоева не позволи да бъде доближена и затвори гейма след 11 минути.

Във втората игра хасковлийката отново пое инициативата в началото, но скандинавката успя да я настигне и дори да поведе с 15:13. Гонитбата в точките продължи, но Керстед натрупа преднина и стигна до 20:16. Стоева показа железни нерви и отрази и четирите геймпойнта. В продължението тя на два пъти стигна до мачпойнт, но в крайна сметка датчанката измъкна частта, за да изравни резултата.

В заключителния гейм Сиси показа голяма издръжливост и добра защита и почивката дойде при 11:8 за нея. Керстед успя да изравни при 14:14, но Стоева отново натрупа преднина. Стигна се до 20:17 и Стефани реализира третия мачпойнт, за да триумфира с титлата. Стоева е и шампионка до 17 години.

За титлата на двойки водачките в схемата Габриела и Стефани Стоеви излизат срещупоставените под №3/4 Юли Фине-Ипсен и Рике Сьоби Хансен от Дания.
Пуснато на : 2013-03-31 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!