Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


България разби Исландия на европейското
Бадминтонистите на България започнаха с победа участието си на Европейското първенство за смесени отбори в Раменское, Московска област, Русия. Националите надиграха с 4-1 състава на Исландия в Група 3.

Мачът не започна добре за нас, след като Иван Русев загуби от Кари Гунарсон с 22:20, 16:21, 12:21. След това на корта излезе българската прима Петя Неделчева. Тя набързо изравни резултата, след победа с 21:12, 21:6 срещу Маргет Йохансдотир.

Мъжката двойка Юлиян Христов и Иван Русев се наложи над Гунарсон и Йоханесон с 21:13, 19:21, 21:18. Решаващата трета победа донесе Петя Неделчева заедно с Димитрия Попстойкова при дамските дуети. Те сразиха сестрите Йоханесдотир с категоричното 21:6, 21:11. В петия мач – смесените двойки Христов и Попстойкова надиграха Йопанедон и Йоханесдотир с 21:9, 21:17.

В четвъртък е другият двубой на България срещу домакина от Русия, който надигра Исландия с 5-0. Само победителят отива на четвъртфиналите.

„В момента не се намирам в много добра физическа форма, защото се завърнах след травма. Надявам се до няколко месеца да са възстановя напълно. Мачът с исландците беше лек, аз не усетих сериозна съпротива от тяхна страна. Утре ни предстои тежък мач с Русия. Не очакваме да победим, защото нашите спортисти в този момент не са готови да бъдат сериозна конкуренция на един от най-добрите отбори в Европа. Много пъти сме играли с Русия и те винаги са ни побеждавали, така че не очаквам изненада и в четвъртък. Смятам че руските бадминтонисти сега са във върхова форма и имат потенциал да станат шампиони”, коментира Неделчева след мача, цитирана от официалния сайт на Руската федерация по бадминтон.


Пуснато на : 2013-02-13 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!