Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Турнир по бадминтон за $50 000 в София?
Тази година в София може да се проведе най-силният турнир в историята на българския бадминтон. Това съобщи за racketi.com най-силната ни състезателка Петя Неделчева. „В Малайзия научих, че май у нас ще има състезание от сериите Grand Pri с награден фонд 50 000 долара”, пише Петя в своя блог на сайта ни.

До този момент най-комерсиалният турнир в най-бързия спорт в света е бил с награден фонд 30 000 долара. Последното издание на Открития шампионат на страната (спечелено от Неделчева), бе от доста по-ниска категория. До тази година дори тенис турнирите у нас са с по-малък награден фонд.

„Ако това състезание стане факт, ще бъде добре, защото с всяка изминала година на българския турнир идват все по-силни участници и това е добре за бадминтона и за страната ни – продължава тя. – Следващата седмица играя в Сеул на турнир от Супер сериите. Жребият е доста тежък – срещам за кой ли път олимпийската и световна шампионка Зан Нин от Китай. Доста по-различно е, когато играеш срещу нея и има смисъл от такава среща. Дано да покажа добра игра и всичко мине нормално”.

Петя Неделчева се оплаква още от неизлекуваната контузия в кръста и от голямата температурна разлика между Куала Лумпур и Сеул, където в момента е под нулата. Миналата година именно на турнира в Южна Корея българката направи първия си пробив в Супер сериите, като достигна полуфинал.

Още в блога на Петя Неделчева!
Пуснато на : 2008-01-20 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!