Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Българките приключиха в Сеул
Приключи българското участие на големия турнир по бадминтон в Сеул, който е от категория Премиер на Супер сериите и е с фантастичния за спорта с перото награден фонд от 1 000 000 долара.

Петя Неделчева, която е достигала до полуфинал в Южна Корея през 2006 година, се изправи на старта срещу Фу Мингтян от Индонезия и загуби след 21:18, 19:21, 13:21 в епичен двубой. Най-силната състезателка на страната в историята на този спорт можеше да приключи мача в своя полза в два гейма, но не успя.

На двойки Неделчева и държавната шампионка на сингъл Димитрия Попстойкова срещнаха в първи кръг японките Рейка Какива и Миюки Маеда с 15:21, 16:21.

През следващата седмица продължават българските изяви в Азия. На турнира от Супер сериите в столицата на Малайзия Куала Лумпур (400 000 долара) ще има вече три наши представителки.

На единично Петя изтегли кошмарен жребий и започва срещу №2 в схемата Юлияне Шенк от Германия. Бронзовата медалистка от Евро 2012 в Швеция Линда Зечири пък се изправя срещу Нозоми Окухара от Япония. В квалификациите при дамите Димитрия Попстойкова среща местната бадминтонистка Чу Сиен Лим.

По ирония на съдбата на двойки Неделчева и Попстойкова ще играят и в Куала Лумпур отново срещу Какива и Маеда и ще имат възможност да вземат реванш от японките.

Пуснато на : 2013-01-09 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!