Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Сестри Стоеви с титла в Истанбул
Сестрите Габриела и Стефани Стоеви завършиха 2012 година мажорно. Българските бадминтонистки спечелиха турнира в Истанбул, който беше от сериите „Интернешънъл” и с награден фонд 5000 долара.

Талантливите състезателки от Хасково бяха поставени под №2 в схемата и победиха по пътя към финала двойки от признати школи като Холандия, Англия и Русия.

В спора за титлата Стоеви надделяха в едночасов трилър над първите поставени местни представителки Йозге Байрак и Неслихан Игит с 19:21, 21:14, 23:21. След като загубиха драматично първия гейм, Габи и Сиси бяха убедителни във втория. В заключителната игра се мина през много перипетии, докато българките победиха в продължението турските бадминтонистки.

Успехът вероятно ще изкачи сестрите в световната ранглиста, където в момента са под номер 57.Те взеха и чек за 1000 долара.

Стефани стигна до полуфинал на единично. Тя беше осма в схемата. В спор за финала Стоева отстъпи на третата поставена Клое Маги от Ирландия с 21:14, 21:16. В последствие ирландката спечели турнира.

На смесени двойки Димитрия Попстойкова и Благовест Кисьов стигнаха до четвъртфиналите. Попстойкова записа една победа и в схемата на единично.
Пуснато на : 2012-12-23 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!