Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


От БФБ превели 86 хил. лв. за Петя от януари
Председателят на Българската федерация по бадминтон (БФБ) Пюзант Касабян категорично отхвърли обвиненията на Петя Неделчева, че централата не помага и дори пречи на подготовката й. След отпадането си от олимпийските игри състезателката каза, че в последните две години е било "ужасно тежко" да работи с БФБ, чието ръководство целенасочено иска да я откаже да се състезава за България.

Най-добрата бадминтонистка в историята на този спорт у нас обвини централата, че е присвоила 50% от средствата, които са ѝ били отпуснати от Министерството на спорта за олимпийска подготовка.

"Това не отговаря на истината. Ето банковите извлечения, които показват, че от януари досега федерацията е превела 86 792 лева. От тях 62 000 лв. са за участие по турнири и материално осигуряване. Това финансиране е напълно достатъчно и намирам обвиненията за безпочвени", заяви Касабян пред БНТ, цитиран от Дневник.бг.

Ръководителят на българския бадминтон коментира и обвиненията на Неделчева, че няма спаринг партньори, с които да се води пълноценна подготовка.

"Това също не е вярно. Треньорът трябва да подсигурява спаринг партньори от националния отбор на България. Тя и Орлин Цветанов бяха оставени да се готвят в тандем без да им се бърка никой. Двамата решиха да търсят спаринги в чужбина. Някъде прочетох Петя да казва, че на останалите играчи им е забранено да играят с нея. Това не е така. Проблемът е, че тя се държи арогантно с някои от състезателите", допълни той.

Председателят на федерацията изрази готовност да се срещне с Неделчева и с нейния треньор, за да изяснят противоречията и неразбирателствата си.

"Всички във федерацията сме отворени към диалог в името на спорта. Искам да подчертая, че ние нямаме лоши взаимоотношения с Петя и треньора й. Всичко започна от тях и от публичното злепоставяне на федерацията. Искам ясно да заявя, че няма да разрешим състезатели да определят кой трябва да ръководи федерацията и кой не. Тази тенденция тръгна от други спортове. Има си йерархия и всеки трябва да си знае мястото и задълженията", завърши Касабян.

Пуснато на : 2012-08-04 от Калоян Крумов
+++ | ---thermtrade!