Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя: Медал от Лондон е реална цел
Най-добрата българска състезателка Петя Неделчева е получила болки в ахилеса и ще почива в следващите няколко дни. Възпитаничката на Орлин Цветанов е единствената представителка на България в този спорт на олимпийските игри в Лондон. Основната цел през нея за Игрите е класиране на четвъртфинал. За Неделчева това ще бъде трето участие на Олимпиада, като в кариерата си има пето място от Игрите в Атина 2004 и девето от Пекин 2008.

"Надявам се да се подготвя добре. Подготовката ми ще премине в България в Франция. Класиране на четвъртфинал и дори медал е реална цел пред мен. В България има до някакво ниво спаринги, но се налага да търсим помощ от други страни и този път сме се разбрали с Франция там да протече тази подготовка", заяви Неделчева.

След олимпиадата в Лондон тя ще реши дали да продължи кариерата си, а според треньора й Орлин Цветанов Неделчева има възможност да издържи до Рио де Жанейро 2016. "Ако имам средства и спаринги ще остана още един олимпийски цикъл. Но не искам да се мъча, както сега", добави тя.

Жребият за олимпийския турнир ще се тегли на 23 юли. Ще има 16 предварителни групи от по три състезателки, които ще играят всеки срещу всеки.Победителите в групите се класират за 1/16-финалите. Неделчева ще бъде поставена, т.е. водач на група.
Пуснато на : 2012-06-27 от Калоян Крумов
+++ | ---thermtrade!