Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Стефани Стоева на 2 полуфинала
Европейската шампионка по бадминтона до 17 година Стефани Стоева (на снимката вдясно) се класира на два полуфинала на големия турнир за юноши и девойки в Харлем, Холандия, който е от „А” категория. Българката ще се бори за място на финала на единично и на двойки заедно със сестра си Габриела.

Стефани, която е поставена под №2, записа две победи в събота. Първо тя се справи с Чюн Ин Мей от Хонконг с 21:18, 21:8. След това на четвъртфиналите хасковлийката излезе срещу поставената под №5/8 рускиня Евгения Косецка. Стоева се наложи с 21:19, 21:18 за 29 минути игра. Мачът беше точка за точка, но българката не позволи изненада. Във втория гейм Сиси стигна до 20:18 и реализира още първия си мачпойнт.

В неделя на полуфинала Стефани Стоева се изправя срещу непоставената Ин Фън Лим от Малайзия. Двете не са играли до момента. В другата среща играят водачката в схемата Нган И Чюн от Малайзия срещу холандката Сорая де Висх Айсберген.

На двойки водачките в схемата Стефани и Габриела Стоеви първо победиха Ритупарна Даш и Решма Хартик от Индия с 16:10 и отказване на съперничките заради травма. На четвъртфинал сестрите бяха безкомпромисни срещу французойките Мари Бартомен и Делфин Ланзак – 21:2, 21:13.

На полуфинал Стоеви излизат в неделя срещу Ка Мун Чин и Чен Ван Я от Малайзия.

Пуснато на : 2012-03-03 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!