Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Българите приключиха в Германия
Още в първия кръг на основната схема на турнира по бадминтон от сериите Голдън Гран при в Мюлхайм, Германия, отпаднаха българските представители. Състезанието, което е и олимпийска квалификация, е с награден фонд 125 000 долара.

Най-силната ни състезателка Петя Неделчева отстъпи на квалификантката от Индонезия Линдавени Фанетри с 10:21, 15:21 за 33 минути игра.

Втората ракета на България Линда Зечири пък загуби от петата в схемата Джи Хюн Сун от Южна Корея с 11:21, 7:21 за 23 минути.

При мъжете Стилиян Макарски преодоля квалификациите, но отпадна в първия кръг на основната схема от Казуши Ямада от Япония с 13:21, 12:21.

Следващата седмица е най-старият турнир по бадминтон в света – Откритото на Англия, чието първо издание е било през 1899 година. В Бирмингам 18-ата в света Неделчева се надява на силно представяне, защото има да защитава много точки от историческия полуфинал, който достигна миналата година.

Новото поколение в спорта с перото пък започва днес участие на големия турнир за юноши и девойки в Харлем, Холандия. Европейската шампионка до 17 години Стефани Стоева е поставена под №2 в схемата от 128 състезатели. Хасковлийката почиваше в първия кръг, а във втори излиза срещу Аника Хорбах, Германия.

При девойките ще ни представя още Божидара Топузова. При юношите Иван Русев и Стефан Гърев ще играят днес срещу поставени. Третият ни участник е Димитър Делчев.

Пуснато на : 2012-03-01 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!