Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Европейското за ветерани в „Арена Армеец”
Европейското първенство по бадминтон за ветерани ще се проведе в София, в зала „Арена Армеец” от 17 до 22 септември 2012 година. Това съобщиха официално от континенталната федерация.

Изпълнителният директор на БФБадминтон Володя Златев донесе документите за домакинството на шампионата в Амстердам, на 16 февруари, по време на европейското отборно състезание. Те бяха получени лично от президента на Badminton Europe – датчанина Поул-Ерик Хойер.

Договорът за провеждането на ветеранската проява вече е подписан между БФБ и европейската централа. На нея се очакват над 700 бадминтонисти в осем различни възрастови групи. За първи път в София ще се раздават медали в категория „над 70 години”.

Никога до момента Европейско първенство за ветерани не се е провеждало в толкова голяма зала. За трети път София ще бъде домакин на голям шампионат в тази категория. През 2001 година у нас беше еврошампионата, а през 2003 година се проведе първото световно първенство за ветерани. И двете състезания бяха в Зимния дворец.

Пуснато на : 2012-02-27 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!