Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Българките не дадоха гейм на Португалия
Бадминтонистите на България започнаха с летящ старт участието си на Европейското отборно първенство за мъже и жени в Амстердам.

В първия си мач от пета група националките разгромиха скромния състав на Португалия с 5-0 победи, без рда им дадат нито един гейм. В първия сингъл примата Петя Неделчева се наложи над първата ракета на иберийките Телма Сантос с 21:12, 21:9.

След това Линда Зечири се справи с Елена Пестана с 21:8, 21:11. В третия двубой на единично дебют на голямо първенство при жените записа еврошампионка до 17 години Стефани Стоева. Хасковлийката победи Соня Гонсалвеш с 21:11, 21:10

При двойките Димитрия Попстойкова и Габриела Стоева надиграха Пестана и Сантос с 21:5, 21:14. В заключителния мач Неделчева и Дияна Димова победиха Гонсалвеш и Сетим 21:5, 21:3.

Българките, които са водачки утре излизат срещу Естония, а в петък играят с Финландия.

Мъжете са в четвърта група на турнира в Холандия, където са подводачи. Там са още отборите на лидера Русия, Уелс и Португалия. Нашите започнаха също с 5-0 срещу Уелс. На сингъл успехи записаха Красимир Янков, Стилиян Макарски и Благовест Кисьов. На двойки победи ж по три гейма регистрираха Пейо Бойчинов и Янков, както и Кисьов - Макарски.

В сряда мъжете излизат срещу Португалия.

Пуснато на : 2012-02-14 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!