Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Българките водачки за ЕП в Амстердам
Съставите на България – жени и мъже, ще вземат участие следващата седмица на Европейското отборно първенство по бадминтон в Амстердам, което започва на 14 февруари.

Жените, предвождани от Петя Неделчева, са водачки на пета група, където са още тимовете на Финландия, Естония и Португалия. В нашия състав са записани още Линда Зечири, Димитрия Попстойкова, Диана Димова, европейската шампионка до 17 години Стефани Стоева и сестра й Габриела Стоева.

Националките започват с двубой срещу Португалия, след което играят с Естония. В петък е мачът срещу Финландия. Ако българките заемат първото място в групата, те ще се класират на четвъртфиналите, където ги очаква победителят от четвърта група. В нея са европейските вицешампионки от Русия, Словения, Ирландия и Словакия. На миналия шампионат на континента през 2010 г. във Варшава нашите отстъпиха на четвъртфинал на Германия.

Мъжете са в четвърта група, където са подводачи. Там са още отборите на лидера Русия, Уелс и Португалия. Нашите започват с мач срещу Уелс на 14 февруари, след което играят с Португалия и Русия. Българита се в състав: Стилиян Макарски, Пейо Бойчинов, Красимир Янков, Благовест Кисьов и Иван Русев. В състава ни като състезател е записан и треньорът на националния отбор Ясен Борисов.

RACKETI.COM е единствената българска медия, която има акредитация за първенството на Стария континент в Холандия. Така че очаквайте репортаж и снимки от състезанието.

Амстердам е щастливо място за българския бадминтон. Миналата година на Европейския шампионат за смесени отбори там, нашите записаха историческото пето място.

Пуснато на : 2012-02-11 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!