Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Титлата на Стефани е събитието в бадминтона
Европейската титла на Стефани Стоева на шампионата по бадминтон до 17 години в Португалия е най-значимото събитие за този спорт през този сезон. Това определиха читателите на racketi.com в анкета, в година, в която доста неща се случиха за първи път в играта с перото у нас..

На 27 ноември състезателката от Хасково донесе първия златен медал в историята на българския бадминтон от шампионат от такъв ранг. На финала в Калдас де Раиня Стоева разби датчанката Юли Фине-Ипсен. 23-ма гласуваха за титлата на възпитаничката на Станимир Бойчинов.

Втората позиция е за родната прима Петя Неделчева и достигането й до полуфинал на Откритото първенство на Англия. През март тя остана в подножието на върха и стана първата българка, класирала се до тази фаза на най-стария и престижен турнир в света. Неделчева получи 15 гласа.

Два вота получи петото място на националния състав на Европейското първенство за смесени отбори в Амстердам през февруари. Също никога преди това България не беше се класирала на четвъртфинал на такъв шампионат. Нашите преодоляха групата и отстъпиха на Англия с 1-3, след като поведоха с 1-0 с успех на Линда Зечири. Останалите ни участници бяха Петя Неделчева, Димитрия Попстойкова, Дияна Димова, Стилиян Макарски, Красимир Янков, Пейо Бойчинов и Благовест Кисьов.

Двете титли на Зечири – в София и Осло, получиха само един глас и отредиха на левичарката четвъртото място в допитването.

Пуснато на : 2011-12-24 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!