Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя Неделчева срещу олимпийската шампионка в Хонконг
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева изтегли направо кошмарен жребий за турнира от Супер сериите в Хонконг с награден фонд 250 000 долара. Тя ще се изправи още в първия кръг срещу олимпийската шампионка от Атина Жан Нин от Китай. Състезанието започва на 26 ноември.

Петя достигна два полуфинала (Сеул и Джакарта) в първия сезон на комерсиалните Супер серии. Съперничката на стройната брюнетка е на 32 години и освен златен медал от игрите през 2004 година има и световна титла. Жан е втора в световната ранглиста и в схемата в Хонконг.

Тежкият жребий подставя под въпрос участието на Неделчева на финалния турнир “Мастърс” на Супер сериите, който ще бъде в Китай. Тя е десета в световната ранглиста и №11 в класацията само на сериите. Заради контузията в коляното и последвалата операция българката пропусна състезанието в Япония, което не й позволи да спечели точки.

По регламента на Супер сериите за заключителния турнир на най-добрите се класират осемте най-добри в петте дисциплини. Освен това не се допускат повече от двама бадминтонисти от държава. Затова реално Петя Неделчева е девета, защото преди нея има четири китайки, от които две ще отпаднат, ако не бъде променена схемата в последния момент.
Пуснато на : 2007-11-21 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!