Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Стефани Стоева на полуфинал на сингъл
Надеждата на българския бадминтон Стефани Стоева си осигури медал от второ поредно европейско първенство до 17 години. По-късно двес 16-годишната хасковлийка ще се бори за място на финала на единично в шампионата на континента в Калдас де Раиня, Португалия.

На четвъртфинал водачката в схемата Стоева се наложи над Мари Батомен от Франция с авторитетното 21:8, 21:6 за само 20 минути игра и си осигури най-малко бронзово отличие. Следващата съперничка на възпитаничката на Станимир Бойчинов е Ане Катрине Хансен. Датчанката е поставена под №5/8.

„Не съм играла срещу Хансен до момента. Имам представа от нейния стил и мисля че мога да я победя”, заяви уверено Стефани пред racketi.com. До момента българката не е дала повече от осем точки в гейм на своите опонентки. Мачът срещу скандинавката е от 18:00 часа наше време.

На смесени двойки Стоева и Стефан Гърев имаха мачпойнт срещу №5/8 Александър Зинченко и Олга Морозова от Русия, но в крайна загубиха в едночасов трилър с 23:25, 21:8, 20:22 на четвъртфинал. Българският микс е водел с 15:10 точки в първия гейм, а в заключителния резултатът е бил 20:19, разказа Бойчинов от Португалия.

Стефани Стоева и по-голямата й сестра Габриела завоюваха бронзови медали на двойки на европейското първенство до 17 години в Словения през ноември 2009 година.

Пуснато на : 2011-11-26 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!