Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя взе гейм на шампионка, миксът на победа от медал
Най-силната ни бадминтонистка Петя Неделчева приключи на четвъртфинал участието си на големия турнир от Суперсериите в Шанхай, който е с награден фонд 350 000 долара. На европейското първенство до 17 г. в Калдас де Раина смесената двойка Стефани Стоева и Стефан Гърев се класира на четвъртфинал.

Неделчева отстъпи на световната шампионка Ван Ихан от Китай, която е №2 в схемата с 11:21, 21:18, 9:21 след 55 минути игра. Това бе пети мач между двете като Петя за първи път успя да вземе гейм на азиатката.

На първенството на континента в Португалия Стоева (третата от ляво надясно) и Гърев (първия в ляво) поднесоха изненадата, като отстраниха при смесените двойки третите в схемата англичани Майкъл Роу и Виктория Уилямс с 21:9, 21:19 след 25 минути игра.

Така българският микс е на само една победа от полуфинал, което означава поне бронзов медал. Следващите съперничи на хасковлийката Стоева и пазарджиклията Гърев са руснаци. Това са поставените под №5/8 Александър Зинченко и Олга Морозова. Нашите имат да си връщат на този дует, срещу когото загубиха драматично на 21 ноември в отборния турнир с 18:21, 21:23, което в крайна сметка попречи на националите да се класират на четвъртфинал след 2-3 със "сборная".

Българските юноши и девойки продължават днес участието си в Калдас де Раина и на сингъл, и на двойки.
Пуснато на : 2011-11-25 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!