Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Неделчева победи поставена китайка
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева поднесе изненадата на турнира от Суперсериите Li Ning China Open в град Пудон с награден фонд 350 000 долара. Тя отстрани петата в схемата китайка Янджиао Джиан. На европейското първенство до 17 години пък Стефани Стоева е водачка в схемата в Калдас де Раина.

В първия кръг в Пудон Неделчева надигра именитата си съперничка в едночасов двубой след 15:21, 21:19, 21:15. Трябва да се отбележи, че Петя спечели за първи път срещу тази съперничка в петата среща помежду им..

На осминафиналите българската прима среща друга китайка. Това е квалификанткатата Ли Хан. Неделчева, която е №18 в света, не е играла до момента със 182-ата в класацията азиатка.

В същото време на другия край на света – в Португалия, започна индивидуалното европейско до 17 години. Първата поставена Стоева почива на старта, а във втория кръг очаква победителката от двубоя на Стивънсън (Ирландия) с Виханде (Испания).

На смесени двойки Стоева и Стефан Гърев записаха две победи и са вече на осминафинал. Българите надделяха над датски и полски дуети. В третия кръг ги очакват третите поставени англичани Майкъл Роу и Виктория Уилямс.

Пуснато на : 2011-11-23 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!