Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Неделчева с успех в Париж
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева започна с успех участието си на турнира от Супер сериите в Париж. Тя надигра англичанката Елизабет Кан с 21:11, 21:13 след малко повече от половин час на корта в зала „Пиер дьо Кубертен”.

На осминафиналите във Франция Неделчева ще се изправи срещу третата в схемата Син Ван от Китай. Азиатката надигра в първия кръг другата българка в турнира Линда Зечири с 21:6, 21:9 за 24 минути игра.

Петя е играла два пъти срещу Син, която е №3 в световната ранглиста, където старозагорката е 17-а. И в двата случая китайката печели в три гейма. Втория двубой беше на световното първенство в Лондон тази година. Неделчева отстъпи с 21:16, 13:21, 6:21.

Точно в Париж миналата година българката достигна до финал на двойки, заедно с тогавашната си партньорка Анастасия Руских (Русия), с която преди това взеха и сребърен медал от европейското първенство Манчестър.

Син Ван стигна до номер едно в световната ранглиста през септември 2010 година. От шампионата на планетата това лято тя спечели бронзов медал.

Пуснато на : 2011-10-26 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!