Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Британци на финала на световното
Смесената двойка Крис Адкок (Англия) и Имоджин Банкиър (Шотландия) се класира на финала на ХІХ световно първенство по бадминтон в Лондон в неделя. Непоставените британци са единствените представители на Европа, стигнали до двубоя за титлата на шампионата.

Адкок и Банкиър, които са 20-и в световната ранглиста, отстраниха на полуфинала вторите в схемата Тантоуи Ахмад и Лилияна Натсир с 21:16, 21:19 за радост на голяма част от публиката в „Уембли Арина”. Банкиър показа феноменална игра на мрежата, което до голяма степен наклони везните в полза на домакините. На финала те ще спорят с водачите в схемата Джън Нан и Зао Юнлей от Китай.

„Направо съм смаян от играта, която показваме на целия турнир. Финал на световно първенство в родината – такова нещо се помни цял живот”, заяви развълнувания 22-годишен Крис Адкок.

Това ще бъде първи финал за британски бадминтонисти на шампионат на планетата от 2006 година. Тогава в Мадрид титлата на смесени двойки завоюваха англичаните Нейтън Робъртсън и Гейм Емс.

В още два полуфинала снощи имаше европейско присъствие. Големият Питър Гейд вероятно никога няма да спечели световната титла. Третият в схемата датчанин отстъпи на трикратния световен шампион и втори поставен Лин Дан с 24:22, 7:21, 15:21 следедин час и 15 минути игра. При жените деветата Юлияне Шенк от Германия загуби от седмата поставена тайванка Чен Шао Чи с 18:21, 6:21.

Финалите в неделя (от 14:00 наше време)
Двойки жени: Ван/Ю (Кит) – Тиан/Зао (Кит)
Мъже единично: Чон Уей Ли (Мал) – Лин Дан (Кит)
Жени единично: Ван Ихан (Кит) – Чен Шао Чи (Тайв)
Двойки мъже: Кай/Фу (Кит) – Ко/Йо (ЮК)
Смесени двойки: Джън/Зао (Кит) – Адкок(Анг)/Банкиър (Шот).

Пуснато на : 2011-08-14 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!