Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Съперничка на Неделчева спечели в Дания
Петата в схемата китайка Лу Лан (на снимката) спечели при дамите на турнира по бадминтон от Супер сериите в Одензе, Дания. На финала тя победи №1 в света своята сънародничка Жан Нин с 21:17, 21:14. Лу направи подвиг като преди това отстрани втората и третата в схемата. Във втория кръг тя надделя над Петя Неделчева в три гейма.

Преди да се отразят точките от Одензе българската прима е 12-а в ранглистата за Супер сериите и 8-а в световната класация. Тази седмица Неделчева играе на турнира в Париж, който е с награден фонд 200 000 долара и е също от най-силните серии в бадминтона. В първия кръг 24-годишната старозагорка среща Анна Райс от Канада, която победи на финала на Откритото първенство на България в София на 7 октомври.

При мъжете в Дания спечели световният шампион Лин Дан. Във финал между китайски левичари №1 в схемата победи четвъртия Бао Чунлай с 21:15, 21:12. Китай взе титлите и на двойки жени в лицето на Ян Вей и Жан Джиевен и на смесени двойки, където Хе Ханбин и Ю Ян победиха в три гейма англичаните Нейтън Робъртсън и Гейл Емс.

При мъжките двойки титлата е за Киен Кийт Коо и Боон Хеон Тан от Малайзия, надделяли също в три сета над датчаните Йенс Ериксен и Мартин Лундгаард Хансен.

Пуснато на : 2007-10-29 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!