Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя Неделчева срещу японка в Дания
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева участва на турнира от Супер сериите в Одензе, Дания. В първия кръг тя играе с японката Ерико Хиросе.

„Залата е чисто нова – откриха я преди 2 седмици, и е с капацитет 6000 зрители като всички билети за турнира са продадени”, каза Петя пред racketi.com. Според Неделчева турнирът е може би най-силния до момента, дори с повече звезди от Световното първенство в Малайзия.

„Ще бъде страхотно състезания, защото целият световен елит сме се събрали в Одензе. Така е, защото всички се борят за класиране за Олимпиадата в Китай и за Мастърс турнира в Супер сериите. Първите осмица в класирането им отива на заключителния турнир от сериите през декември в Китай, който е с награден фонд 600 000 долара. Аз съм играла с Хиросе отдавна, когато бяхме девойки”, добави 24-годишната българка, която е десета в световната ранглиста в момента.

Тя игра два полуфинала в Супер сериите – в Южна Корея и Индонезия, и в един момент беше втора в класацията при дамите. Операцията в началото на септември й попречи да натрупа точки на турнира в Япония.
След Дания Петя Неделчева ще играе отново на състезание от Супер сериите във Франция. Там в първия кръг ще срещне канадката Ана Райс, която победи безапелационно на финала на Откритото първенство на България.


Пуснато на : 2007-10-24 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!