Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


България започва срещу РЮА на световното
Петима български бадминтонисти отпътуваха днес за китайския град Циндао, където от 22 до 29 май ще се проведе дванадесетото издание на световното първенство за смесени отбори „Судирман къп”.

От летище София към Азия отлетяха държавния шампион Пейо Бойчинов (на снимката), Красимир Янков, Иван Русев, Димитрия Попстойкова и Бистра Манева. България е в група 3 на състезанието и е водач на подгрупа „Б”.

Най-силната ни състезателка в историята на този спорт у нас Петя Неделчева е обявила още през февруари, че ще пропусне турнира, защото се нарушава олимпийската й подготовка. Втората ракета при жените Линда Зечири пък не била успяла да вземе виза, казват от БФБ.

В нашето каре са още съставите на Република Южна Африка, Швеция и Виетнам. Първата среща на българите е срещу бадминтонистите от Африка на 22 май. След това са двубоите срещу скандинавците и тима от Азия. Във всяка среща се играят по пет мача – на единично мъже и жени, двойки в двата пола и смесена двойка.

Победителите от двете подгрупи играят двубой за изкачване на второ ниво. Последните във всяко каре пък в директна среща определят кой ще изпадне в четвърта група.

Пуснато на : 2011-05-20 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!