Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Неделчева мачка в Бирмингам
Първата ракета на България в бадминтона Петя Неделчева записа убедителни победи на сингъл и двойки на старта на най-стария турнир в историята „Ол Инглънд”, който се провежда в Бирмингам за 101-и път. Другата ни представителка в състезанието от категорията Супер серии Премиер (350 000 долара) Линда Зечири обаче отпадна.

Старозагорката разби англичанката Елизабет Кан с 21:7, 21:10. Петя започна вихрено и на техническата пауза в средата на гейма водеше с категоричното 11:2. Българката, която в момента е №14 в света, продължи да мачка англичанката и приключи първата част след точно десет минути игра.

Във втория гейм статуквото се запази. Кан оказа малко по-сериозна съпротива, но на прекъсването губеше с 5:11. В крайна сметка Неделчева затвори мача след 25 минути игра.

Във втория кръг първата ни ракета ще играе срещу Сън Джи Хюн от Южна Корея. Азиатката спаси мачпойнт, преди да надделее в три гейма срещу японката Аи Гото. Сън е №23 в световната ранглиста.

Неделчева и Анастасия Руских започнаха участие в турнира на двойки. Петите в схемата европейски вицешампионки се наложиха с 21:13, 21:15 холандския дует Лоте Йонатанс и Паулин ван Дормален. Следващите съперници на Петя и Настя са южнокорейките Джан и Джун.

Втората по сила българска бадминтонистка Линда Зечири отстъпи на Таи Цу Ин от Тайван със 17:21, 13:21 след 26 минуги игра. Срещата започна изключително равностойно и се играеше точка за точка. 27-ата в света левичарка от София водеше с 11:10 на паузата срещу намиращата се с пет позиции пред нея в класацията азиатка. Таи натрупа аванс след това и взе първия гейм след 12 минути на корта. Във втория тайванката също доминираше и спечели.

Пуснато на : 2011-03-09 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!