Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


България започва с Финландия
Във вторник, 15 февруари, тимът на България по бадминтон започва участие на Европейското първенство за смесени отбори в Амстердам. Нашият състав е в Група 7 и утре започва кампанията си с двубой срещу Финландия.

Водач в нашата група е Украйна, четвъртият отбор е на Унгария. Мачът на нашите с финландците стартира в 20 часа българско време във вторник.

Според регламента на турнира във всеки двубой се играят по пет срещи в различните дисциплини – единично мъже и жени, двойки при двата пола и смесени двойки. Всеки бадминтонист може да участва в най-много два мача в даден двубой.

Според предварителната заявка на БФБ цели 18 състезатели могат да играят в Холандия. Но на практика е ясно, че класирането на България зависи най-вече от Петя Неделчева. Тя ще играе на единично и на двойки – най-вероятно с Дияна Димова, с която спечелиха държавното първенство миналата есен. С висок ранкинг в световната класация е и смесената ни двойка Стилиян Макарски – Дияна Димова.

В другите европейски държави проведоха държавните си първенства в първата седмица на февруари, за да излъчат, според класирането, най-добрите за шампионата за смесени отбори в Амстердам. У нас такова нямаше, така че може да се гадае, дали националите ще разчитат на най-доброто за момента.

Пуснато на : 2011-02-14 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!