Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Неделчева с две загуби в Тайпе
Часове след като най-сетне успя да пристигне в Тайпе Петя Неделчева трябваше да излезе на корта в първата си среща от финалите на Супер сериите по бадминтон, които са с награден фонд 500 000 долара.

Първата ракета на България отстъпи на водачката в група „Б” и номер три в света Ван Ихан (Китай) със 7:21, 14:21. Мачът продължи точно 30 минути.

„Петя загуби лесно, но смятам, че това е нормално след това кошмарно пътуване. Тя направи много грешки и изобщо не се получаваше играта й”, обясни поражението в първия мач за 2011 година треньорът на Неделчева Орлин Цветанов. Двамата пропътуваха 39 часа от София до Тайпе.

В групата на българската бадминтонистка са още европейската шампионка Тине Баун от Дания и Пю Ин Ип от Хонконг. Първите две се класират на полуфинал .

По-късно днес Петя Неделчева заедно с Анастасия Руских започнаха участието си във финалите и на двойки. Европейските вицешампионки са поставени под №3/4 и са подводачки на група „А” на дисциплината. За съжаление Петя и Настя отстъпиха на японките Миюки Маеда и Сатосо Суецуна с 19:21, 12:21 след 49 минути игра.

В тяхната група водачки са Чен и Чиен от Тайпе, а четвъртият дует е на индонезийките Грейсия Поли и Мейлиана Яухари. Както вече писах, Неделчева и Руских са единствeните европейки в състезанието на двойки жени.

Пуснато на : 2011-01-05 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!