Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя изпуска полет и от Пекин
Перипетиите на най-силната състезателка в историята на българския бадминтон Петя Неделчева из летищата по света продължиха и днес, но завършиха благополучно. 27-годишната националка трябва да играе на 5 януари първите си срещи от финалите на Супер сериите в Тайпе, които са с награден фонд 500 000 долара. Тя ще участва на единично и на двойки жени, заедно с Анастасия Руских от Русия.

Петя и нейният треньор Орлин Цветанов са изпуснали полета от Пекин за Тайпе, но положението е под контрол. „Изпуснахме самолета, но тук за разлика от Русия веднага ни пуснаха само с печат в паспорта, вместо виза. Местните власти действаха културно, бързо и ефективно и вместо утре, летим сега за Тайван”, пише в есемес Цветанов от китайската столица.

Те са пристигнали в Тайпе около 12 часа българско време след общо 49 часа път. "Странното беше, че нашият багаж е бил пристигнал още вчера", коментира наставникът.

Неделчева изпусна връзка от Москва и бе поставена в нещо като луксозен затвор, по думите на нейния наставник.

Петя е първата българка, която успя да се класира за „мастърса” на най-престижните серии в бадминтона. На сингъл тя е заедно с Ван Шисян и Ван Ихан от Китай, Ба Юн Йо (Южна Корея), Тине Баун (Дания), Яо Джие (Холандия), Ип Пю Ин (Хонконг) и Салакжит Понсана от Тайланд. Бадминтонистките ще бъдат разделени на две групи по четири. Първите две от всяка от тях продължават на полуфинал.

При дамските дуети водачи на двете групи ще бъдет Чен Вен Хсиен – Чиен Ю Чин (Тайпе) и китайките Чен Шу – Зао Юнлай. Европейските вицешампионки Неделчева и Руских ще бъдат подводачки в едно от каретата и са единствените представителки на нашия континент в дисциплината.

Пуснато на : 2011-01-04 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!