Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя играе две дисциплини на финалите
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева ще участва в две дисциплини на финалите на най-престижната верига – Супер сериите, които стартират на 5 януари 2010 година в Тайпе и са с общ награден фонд 500 000 долара.

Петя зае последното, осмо, място на единично, съобщиха от Международната федерация (BWF) за racketi.com. Българката и Анастасия Руских от Русия са трети в класацията за двойки жени и ще бъдат сред поставените за финалите.

Участието на Неделчева е дебют за България в заключителното състезание на най-добрите, което ще се проведе за трети път. На сингъл 27-годишната старозагорка е заедно с Ван Шисян и Ван Ихан от Китай, Ба Юн Йо (Южна Корея), Тине Баун (Дания), Яо Джие (Холандия), Ип Пю Ин (Хонконг) и Салакжит Понсана от Тайланд. Бадминтонистките ще бъдат разделени на две групи по четири. Първите две от всяка от тях продължават на полуфинал.

При дамските дуети водачи на двете групи ще бъдет Чен Вен Хсиен – Чиен Ю Чин (Тайпе) и китайките Чен Шу – Зао Юнлай. Европейските вицешампионки Неделчева и Руских ще бъдат подводачки в едно от каретата и са единствените представителки на нашия континент в дисциплината.

Само за участие на заключителния турнир се полагат 4250 долара на сингъл и 2500 на човек при двойките. За класиране на полуфинал на единично се осигурява чек за 10 000 долара. Шампионът взема 40 000 долара, а загубилият финалист – 20 000 долара. При дуетите за титлата всеки получава по 21 000 долара. Финалистите вземат по 10 000, а достигналите до полуфиналите – по 5000 долара.


Пуснато на : 2010-12-27 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!