Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Нов спонсор вдига парите в Супер сериите
От следващата година в продължение на три сезона най-силната и престижна верига от състезания в бадминтона Супер сериите ще има нов генерален спонсор. Това съобщиха от световната федерация (BWF).

13-те състезания (12 плюс финален турнир на най-добрите) ще бъдат под шапката на OSIM BWF World Super Series. Компанията се занимава с търговия на дребно на всякакви масажиращи и разкрасяващи апарати.

Другата новина, свързана с новия спонсор, е увеличаването на наградния фонд като цяло и разделяне на дузината състезания на две категории. В премиер сериите влизат турнирите в Южна Корея - с рекордния награден фонд в историята на бадминтона от 1,2 милиона долара, Индонезия (600 000 долара), Дания, Великобритания и Китай (вероятно в Пекин). Последните три гарантират награден фонд от минимум 350 000 долара, което е огромно увеличение, защото напримет шампионатът в Одензе беше с награден фонд 200 000 долара досега.

Останалите седем турнира от Супер сериите са в Малайзия, Индия, Сингапур, Китай (Шанхай), Япония, Франция и Хонконг. От календара отпада Откритото първенство на Швейцария, което се провеждаше през март. На негово място е кръгът в Индия от 26 април 2011 г.


Пуснато на : 2010-12-05 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!