Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя оглави класация на Супер сериите
Петя Неделчева и Анастасия Руских от Русия оглавяват за първи път седмичната ранглиста на Супер сериите по бадминтон при двойките. Това стана факт, след като европейските вицешампионки от Манчестър стигнаха финала на турнира в Париж миналата седмица.

Петя и Настя събраха 43 200 от десет участия. След тях с 38 700 са японките Фуджи и Какива.

В ранглистата на единично Неделчева е девета. Това означава, че преди последните две състезания от най-престижната верига в спорта с перото 27-годишната старозагорка се е класирала и за финалния турнир на осемте най-добри в Супер сериите. По регламент могат да играят само по две бадминтонистки от държава. Преди Петя са четири китайки, половината от които нямат право да участват на „Мастърса” в Тайпе през януари.

Българката записа личен рекорд и в световната ранглиста, публикувана в четвъртък. На двойки жени двете с Руских са на върховото за тях шесто място. Преди 11.11.2010 година двете бяха достигали до седмата позиция.

На сингъл Неделчева се е изкачила с едно стъпало до №15 в света. Линда Зечири пък е запазила 30-ото си място в класацията. При смесените двойки Стилиян Макарски и Дияна Димова направиха скок от четири позиции до №32.

Пуснато на : 2010-11-11 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!