Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Четирима българи на полуфинал в София
Четирима български бадминтонисти в три дисциплини се класираха на полуфиналите на Откритото първенство на страната в София, което е с награден фонд 15 000 долара. Петя Неделчева ще гони финали на единично и на двойки с Анастасия Руских, Линда Зечири продължава на сингъл и Стилиян Макарски и Дияна Димова (на снимката) - при смесените двойки.

Водачката в двете схеми Петя не срещна проблеми по пътя до последните четири. На единично 27-годишната старозагорка преодоля петата поставена Карин Шназе (Германия) с 21:13, 21:11 за 33 минути игра. Шесткратната шампионка от София Неделчева излиза довечера срещу №4 Татяна Бибик от Русия в полуфинален мач. Миналата година двете отново играха на турнира и победата беше за българката.

При дуетите европейските вицешампионки от „Манчестър 2010” Петя и Настя се разправиха с туркините Кълъч и Игит с 21:7, 21:14 само за 25 минути. Последното препятствие преди финала за българо-руската двойка са третите поставени Лена Фриер Кристиансен/ Мария Рьопке от Дания.

Втората поставена Зечири се наложи над рускинята Олга Голованова в драматичен едночасов мач с 21:15, 19:21, 22:20. На полуфиналите левичарката от София се изправя срещу шестата в схемата Клои Магий от Ирландия.

Миксът ни е също втори поставен. Макарски и Димова преодоляха английската двойка Марк Мидълтън/Алиса Лим с 21:17, 21:13 за по-малко от половин час на корта. На полуфинал българите излизат срещу Герт Кунка (Естония) и Аманда Хогстрьом (Швеция).

На четвъртфинал отпадна двойката ни мъже Борис Андреев/Симеон Мотев. Те отстъпиха на първите в схемата Маркъс Елис и Питър Милс с 8:21, 9:21.
Пуснато на : 2010-10-09 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!