Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Клуб печели дело срещу община Велико Търново
Без разглеждане бе оставена от Върховния административен съд жалбата на кмета Румен Рашев срещу решението на Комисията за защита от дискриминация в полза на великотърновския клуб по бадминтон, съобщи председателят на БСК „Велико Търново” инж. Димо Димов. Той уточни, че Общината не е оспорвала отново в законовия седемдневен срок и очаква управителят на „Спортни имоти” ООД Пламен Колев да осигури на бадминтонистите възможност за тренировки в зала „Сава Величков”.

След като бадминтонът спечели делото срещу общината, Димо Димов ще търси финансово обезщетение от администрацията, защото през седемте години, в които е без зала е претърпял сериозни загуби, съобщава още сайтът sport-vt.com.

Сагата продължава от месеци. Треньорът на великотърновските бадминтонисти пусна жалба, в която описва, че от 2003 г. насам клубът му е без зала и че община В. Търново и местният парламент дискриминарат бадминтона в сравнение с другите спортове. В сигнала инж. Димов обясни, че балканският шампион по бадминтон Юлиян Христов и златната олимпийска медалистка за глухи Гергана Баръмова, както и всички останали състезатели, са поставени в неравностойно положение и нямат къде да тренират. В изложението инж. Димов информира, че му е отредена за тренировки зала “Сава Величков”, но веднага след като е ремонтирана е предоставена само на хандбалните клубове “Етър-64” и “Боляри”.

На 9 март тричленен състав на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) постанови, че срещу председателя на БСК „Велико Търново” е налице дискриминация по признак „обществено положение“. Тогава Общината не прие присъдата на КЗД и обжалва пред Върховния административен съд.

“Бадминтон скуош клуб „В. Търново” се издържа на базата на резултатите си, не събира такси от децата и няма спонсори. Вследствие на това, че ни оставиха на улицата се разделихме с водещи състезатели, преминали в други клубове, за да има къде да тренират, които с успехите си ни носеха солидни приходи от Министерството на физическото възпитание и спорта и общинската субсидия за спорта. Ще изчисля сумата и ще я поискам от Общината, защото става дума за десетки хиляди левове”, коментира инж. Димов.

Управителят на Общинско предприятие “Спортни имоти” Пламен Колев няма да предприеме мерки за настаняване на бадминтона в зала „Сава Величков”. Според него залата е публична общинска собственост и само местният парламент има право да се разпорежда с нея.

От вчера Димо Димов и Юлиян Христов са в Каварна, където ще се проведе балканиада за мъже и жени. Христов е включен в националния отбор на страната, а Димов ще бъде международен съдия.

Пуснато на : 2010-09-23 от Калоян Крумов
+++ | ---thermtrade!